keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

tapahtui 9.7.2010:

Longerbyenin satamassa oli levättävä yli yön ennen kuin matka suuntautui jälleen takaisin merelle. Veneen saavutta perille Huippuvuorille alkumatkaa tahdittaneet rivakat tuulet kuolivat kokonaan pois ja matkaa taitettiin nyt moottorin voimin. Nyt alkoi jo kauan odotettu eläinkunnan esiinmarssi.


Aluksi alusta kierteli hassu ja oudun tikittävin siiveniskun etenevä lunni ja jo hetken kuluttua löytyi kiikarilla styyrpuurin puolen rannalta vuoren alarinteestä jääkarhu. Viikon luontohetkeä ohjattiin suoraan silmiemme edessä.

Kun matkaa oli jälleen taitettu tovi olimme vain reilun sadan metrin päässä katselemassa hiekkasärkällä lepääviä mursuja. Nyt oli matkasta toteutumassa jo asioita joista olin vain haaveillut.

Tarkkailimme lepäileviä mursuja innokaasti valokuvaten ja kiikaroiden lähes tunnin ajan. Eläinten koko hämmästytti. Mitään suurta näytelmää lepäävät eläimet eivät tarkkailijoilleen lähteneet esittämään, mutta pelkkä mahdollisuus seurata näitä suuria eläimiä läheltä oli vaikuttavaa.

Matkaa oli kuitenkin vielä runsaasti jäljellä sillä tavoitteeksi oli vahvistunut 80.leveyspiirin pohjoinen puoli ja jäljellä olevan ajan puitteissä Magdalenafjorden.

0 kommenttia: