sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Vihdoin merellä


Välttämättömät korjaukset pitivät meidät sittenkin vielä yön satamassa. Lähtöä merelle on tehty tänään tankaten sekä aluksen vesi- että polttoainevarastoja. Veden tankkaaminen onnistui ilman odottamisia, mutta sen sijaan polttoaineen saaminen oli hieman hankalampaa.
Vesitankkauksen yhteydessä tapaamamme tanskalainen vene ehti jo edellemme etsimään polttoainetta, mutta löysi vain automaatteja jotka kelpuuttivat ainoastaan norjalaisia maksuvälineitä.


Perämiehemme Jouni onnistui kuitenkin saamaan löytämänsä kalastaja-aluksen avustuksella yhteyden Bunker Oilin myyjään, joka sitten sunnuntaista huolimatta lupautui tulemaan laiturille ja laskemaan Vahineen polttoainetäydennyksen. Toisaalta odotteluaikana ehdimme vielä käydä maissa vierailulle Polar museossa joka esittelee monipuolisesti Huippuvuorten historiaa. Kun sitten vihdoin irrotimme köydet ja lähdimme pohjoiseen pitkin vuonoa oli tuuli heikkoa ja vastaista joka tarkoitti moottorointia. Illan ohjelmaan kuului koulutus mm. aluksen turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Muutaman tunnin ajon jälkeen alkupäivän kaunis ja aurinkoinen sää muuttui heikoksi tihkusateeksi. Illallista aloitettiin valmistamaan kalastajilta lahjaksi saadusta suuresta kalafileestä joka syötiin tyytyväisenä ja kaikilla on reipas ja iloinen mieli matkan päästyä alkuun.

0 kommenttia: